På sådan en grå formiddag er der ikke noget mere skønt end at fylde køkkenet med duften af sommervarme. Denne opskrift på jordbær-orange marmelade giver minder om barndom og sol og sommer.
800 g. jorbær, friske eller frostne
Fint revet skal af en usprøjtet appelsin
Saften presset af samme appelsin
1 vanillestang
Ca. 1,5 dl. sukker
Fint revet skal af en usprøjtet appelsin
Saften presset af samme appelsin
1 vanillestang
Ca. 1,5 dl. sukker
Put det hele i en gryde og kog det i ca. en halv time. Jeg blendede til en børnevenlig version med stavblenderen - husk at fiske vanillestangen op inden. Hæld marmeladen på rene skoldede glas og lad det køle ned inden du kan nyde smagen af sommer.
Imens marmeladen kogte havde jeg knækbrød i ovnen, lavet af Urtekrams lowcarb brødblanding. Nemt og lækkert.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar