onsdag den 22. oktober 2014

Harlekinstæppet

Meget sigende, har der efter mit seneste blogindlæg om Instagram været meget stille her på bloggen. Men jeg er her stadig, og jeg har også haft gang i både strikkepinde og hæklenål siden sidst.

Det projekt, som har fået størst opmærksomhed hen over sommeren, er et hæklet tæppe, som er lavet efter bestilling fra min søde kollega. Hun har selv købt garnet og valgt farverne, men ellers har jeg fået frie hænder.


Jeg faldt, som mange andre, for dygtige Tina TichTachs smukke harlekinshåndklæder, som jeg også har hæklet nogle stykker af. Tæppet blev derfor en megaudgave af dette. Jeg tog udgangspunkt i, hvor mange rækker jeg kunne hækle på et nøgle garn, og så forsatte jeg ellers stribe efter stribe.


Jeg havde inden, jeg gik i gang spået, at jeg havde kastet mig ud i endnu et evighedsprojekt, men de mange farveskift og det nemme mønster gjorde, at det blev en dejlig meditativ proces, som nærmest hæklede sig selv på terrassen, i sommerhuset og på sofaen foran tv'et. Det har taget omkring tre måneder, men jeg har haft andre projekter ved siden af.


Garnet er bomuldsgarn fra Søstrene Grenes. Der er brugt 24 nøgler garn + næsten 1 nøgle til kanten. Tæppet er hæklet på nål 3½ og måler 125 x 190 cm. Jeg er vild med det stringente udtryk, som mønsteret giver tæppet. Farverne spiller fint sammen og man bliver helt glad i låget af at kigge på det.


Tæppet er nu afleveret til min kollega, som heldigvis blev rigtigt glad for det. Nu glæder jeg mig til at indløse betalingen for tæppet - en hyggelig middag sammen med hende.


Til sidst et billede af de to håndklæder, der startede det hele. Se mange flere udgaver på Instagram #harlekinshåndklæder og find opskriften her på Tina TichTach's blog


5 kommentarer:

 1. Det er sindssygt flot! Jeg må altså lære at hækle;-)

  SvarSlet
 2. Tak søde Ingrid. Med dine strikkekundskaber lærer du da lynhurtigt at hækle :-)

  SvarSlet
 3. Super fedt tæppe, kan du huske hvor mange masker du startede med? Jeg er ganske ny ud i det at hækle, så kan ikke helt selv oversætte den oprindelige opskift til megasize, har du den måske, eller har du bare hæklet ud fra erfaring...

  SvarSlet
 4. Hej Rikke. Tusind tak. Jeg slog 263 masker op, så passede det med de 125 cm i bredden 😊 Men du kan bare slå et ulige antal masker op, så det passer med den bredde du vil have. Men jeg har frestylet ret meget over håndklædeopskriften. Det er et fint begynderprojekt, syntes jeg - nogenlunde let at gå til uden at blive kedeligt ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Mange tak for svar, jeg glæder mig til at komme i gang. Så må tiden vise hvordan det kommer til at gå :-)

   Slet