onsdag den 30. oktober 2013

Hæklet tørklæde med farvede spidser - DIY

 
 
Jeg har endnu engang hæklet på bestilling. Min søster havde forelsket sig i dette strikkede tørklæde hos www.purlbee.com. Et hurtigt kig i garnlageret (ja, sådan et har jeg efterhånden fået opbygget), og valget faldt på det lækre Vidal Alpacca Garn fra Hjertegarn, som jeg efterhånden har strikket og hæklet mange projekter i. Udgangspunktet blev det råhvide og den sennepsfarvede, og min søster fik det svære valgt, at vælge den sidste farve blandt de mange lækre nuancer.
 
 
Valget faldt på den naturbrune, hvilket viste sig at blive rigtigt flot. Jeg tror nu også, at den hindbærfarvede kunne have gjort sig flot, men måske den skal i brug til et tørklæde til mig selv.


Opskriften er ret nem at gå til. Jeg har hæklet på nål nr. 5. Ribeffekten får du ved at hækle alle fastmaskerne (fm) i det bagerste maskeled.

- Start med at lave 2 luftmasker (lm) i den gule farve. Vend.
- Lav en fm i det bagerste led i den 2. lm og herefter en lm. Vend.
- Lav en fm i det bagerste led i den 1. fm. Lav en udtagning ved at lave 2 fm i bagerste led i den 2. fm. Herefter en lm. Vend.
- Lav 1 fm i det bagerste led af alle 3 fm. Lav en lm. Vend.
- Lav 1 fm i det bagerste led af de første 2 fm. Lav herefter en udtagning ved at lave 2 fm i det bagerste led i den 3. fm. Herefter lm. Vend.
- Hækl fm i det bagerste led af alle 4 fm. lm. Vend.
- Forsæt med at tage ud på hver anden række indtil du har 40 masker i bredden. Du har nu en lang spids.

Herefter skift til det råhvide garn og hækl indtil du synes, at tørklædet har fået en passende længde. Jeg brugte 2 nøgler af den råhvide alpacca garn.

Herefter skifter du til den naturbrune garn. Hækl først en række over alle 40 masker. lm. Vend. Herefter tager du en maske ind på hver anden række ved at hækle de sidste to masker sammen med 1 fm. Slut spidsen af med 1 lm. bryd garnet og hæft alle enderne.

God fornøjelse. Skriv endelig en kommentar med et link, hvis du får lavet tørklædet :-)


 
 
 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar