onsdag den 11. december 2013

Frøken Tusindfryd
Jeg kender en lille frøken, der fylder et år om et par dage. Da hun var helt lille og ny fik hun en lille sprutte, som hun blev meget glad for. Desværre var familiens hund også glad for sprutten, og derfor ønsker hun sig en ny. Så min hæklenål har hæklet en lille Frøken Tusindfryd til den lille fødselar. Jeg håber at den vil bringe glæde og at hunden holder sig fra den denne gang.


Tusindfryden er temmelig enkel at lave. Med den gule farve laves 5 fastmasker  en magic ring. Næste runde laves 2 fm i hver m, således der nu er 10 masker i omkredsen. Næste omgang hækles *1 fm i første m herefter 2 fm i næste m*, hvilket gentages runden rundt, således der bliver 15 masker i omkredsen. Bryd det gule garn. Hækkel med det hvide garn i hver af de 15 m: *6 lm, vend og lav 5 fm i 5 lm, 1 fm i masken som du startede i*. Forsæt med en fm i næste gule m og forsæt således i alle 15 m. Hæft ender og sy fast på sprutten.Opskriften på sprutten er lavet af Josephine med bloggen En Elefant, som var den oprindelige idekvinde bag den store sprutteindsamling til landets neonantalafdelinger. Jeg har tidligere hæklet bidrag til indsamlingen som du kan se her.

Hvis du får lyst til at lave en sprutte eller 10 til indsamlingen, så besøg Spruttegruppens hjemmeside for at finde opskrift og information om indsamlingen. Sprutterne er nemme at gå til og kan varieres i det uendelige, så de er sjove at lave. Find inspiration på deres Facebookside.

Spruttegruppen

2 kommentarer:

  1. Åh, den er FIN!! Den vækker helt sikker glæde - hos begge ;-) Hund og fødselar … Kh, Mette

    SvarSlet
  2. Tak, og det gjorde den helt bestemt :-)

    SvarSlet